Baranjski prvašići obilježili svjetski dan školskog mlijeka

26. rujna 2007.

I ove godine, 26. rujna diljem svijeta raznim manifestacijama, priredbama i radionicama na temu «mlijeko» obilježava se Svjetski dan školskog mlijeka.

U obilježavanje Svjetskog dana školskog mlijeka uključilo se i Belje u suradnji s Hrvatskom mljekarskom udrugom kako bi podsjetili o važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani. Dobre prehrambene navike stvaraju se u najranijoj dobi, a roditelji i nastavnici mogu dati velik doprinos u edukaciji djece o kvalitetnoj prehrani u školama.

Kao podršku obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka na prostoru Baranje u Belju je osmišljen natječaj za najbolji razredni plakat „Sve što znam o mlijeku i siru“ koji je bio namijenjen učenicima prvih razreda osnovnih škola.

Svi učenici prvih razreda baranjskih osnovnih škola na Svjetski dan školskog mlijeka dobili su ABC svježi krem sir kao primjer mliječnog obroka za školu i edukativni letak Hrvatske mljekarske udruge o važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani.

Tri najzanimljivija razredna plakata 1 razreda OŠ Čeminac, 1a razreda OŠ Beli Manastir te 1b razreda OŠ Bilje, Belje je dodatno nagradilo DVD-playerima, te poklon paketima Glasa Slavonije i Belja.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti