Belje osvojilo Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za kvalitetu

14. travnja 2011.

Belje osvojilo Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za kvalitetu

U okviru priprema za 78. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu tradicionalno je organizirano i jedno od najvećih ocjenjivanja kvalitete mliječnih proizvoda u ovom dijelu Europe. U jakoj konkurenciji od 28 proizvođača koji su prijavili ukupno 105 proizvoda, Tvornica mliječnih proizvoda Belje iz Belog Manastira osvojila je najveće priznanje sajma – Veliki šampionski pehar za vrhunsku kvalitetu ocjenjenih svježih sireva i mliječnih namaza .

Perjanice asortimana beljskih mliječnih proizvoda – ABC svježi krem sir i polutvrdi sir Baranjac i na ovom su ocjenjivanju potvrdili svoju iznimnu kvalitetu. U kategoriji krem sireva ABC svježi krem sir proglašen je šampionom kategorije s ukupno šest zlatnih medalja za sve okuse.

ABC svježi krem sir je potpuno prirodan proizvod koji sadrži samo tri sastojka – mlijeko, vrhnje i sol, bez ikakvih konzervansa i aditiva.

Šampion kategorije polutvrdih sireva je beljski Baranjac, autohtoni polutvrdi sir, koji se proizvodi od biranog svježeg mlijeka s farmi Belja. Razdoblje zrenja u kontroliranim uvjetima daje Baranjcu posebnu aromu i punoću okusa, po čemu je poznat na tržištu.

Ukupnom uspjehu mliječnih proizvoda Belje pridonijele su zlatne medalje mliječnog namaza Vajkrem i Abcela.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti