Belje proizvelo 35 milijuna litara mlijeka

29. prosinca 2015.

U godini u kojoj ABC sir slavi 35 rođendan, iz Belja stiže još jedan razlog za slavlje – njihove farme muznih krava, među kojima je i najveća farma u Hrvatskoj, proizvele su 35 milijuna litara mlijeka, pet milijuna više nego prošle godine.

Godinu na izmaku Belje je zaokružilo proizvodnjom 35 milijuna litara mlijeka, što je čak pet milijuna litara mlijeka više nego prošle godine. Porast proizvodnje rezultat je ponajprije velikih ulaganja u proširenje kapaciteta i nove tehnologije.

Nakon otvaranja farme Topolik, koja je 2008. godine postala najveća robotizirana farma muznih krava u regiji s ukupnim kapacitetom od 500 grla, Belje je ove godine otvorilo i drugu, još veću farmu na lokaciji Mitrovac. S kapacitetom od 2000 muznih krava, Mitrovac je najveća farma u Hrvatskoj, koja ostvaruje ukupnu proizvodnju veću od 15 milijuna litara mlijeka. Kad se tome pribroji proizvodnja mlijeka s farme Topolik, kao i još četiri farme muznih krava u Belju, ne čudi da su ovogodišnji planovi proizvodnje ne samo ostvareni, nego i premašeni.

“Ulaganja u razvoj i novu tehnologiju u našim proizvodnim kapacitetima već sada donose izvrsne rezultate, a vjerujemo da je to tek početak novog velikog zamaha. Posebno nas raduje što smo proizvodnju mlijeka od 35 milijuna litara dostigli upravo ove godine, kada nam se to prigodno poklapa s 35. rođendanom ABC svježeg krem sira, našeg najprodavanijeg mliječnog proizvoda”, istaknuo je Davor Bošnjaković, predsjednik Uprave Belja.

ABC svježi krem sir na tržištu se pojavio u studenom 1980. godine, a od tada je zadržao svoju izvornu recepturu. Tajna njegova uspjeha je u jednostavnosti, jer se ABC svježi krem sir proizvodi od samo tri prirodna sastojka – mlijeka, vrhnja i malo morske soli. Mlijeko dolazi izravno s farmi Belja, uz potpunu sljedivost “od polja do stola”, što potrošačima jamči kontinuiranu vrhunsku kvalitetu.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti