Ovogodišnji Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u Poliklinici SUVAG

29. rujna 2022.

Povodom Svjetskog dana školskog mlijeka prigodan dječji program u čast mlijeka je ove godine organiziran u Poliklinici SUVAG, zdravstvenoj ustanovi u kojoj se provodi specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji. Svi polaznici iz SUVAG-a, od vrtićke do školske dobi, pokazali su kroz pjesmu, ples i igru što za njih znači mlijeko te kako doživljavaju ovu jedinstvenu i nezamjenjivu namirnicu.

Za obilježavanje Svjetskog dana školskog mlijeka za male mlijekoljupce smo osigurali ABC svježi krem sir i veliki izbor mliječnih proizvoda Kravica Kraljica te im donirali novu edukacijsku opremu. U zajedničkoj akciji Belja, Hrvatske mljekarske udruge i ostalih hrvatskih mljekara, Poliklinici SUVAG je doniran interaktivni ekran i interaktivna ploča, oprema koja im je nužna za kvalitetnu edukaciju djece.

Svjetski dan školskog mlijeka jedan je od važnih nacionalnih programa Hrvatske mljekarske udruge i hrvatskih mljekara kojim se već više od dvadeset godina nastoji ojačati svijest javnosti o važnosti pravilne prehrane djece i mladih te istaknuti mlijeko i mliječne proizvode kao visokovrijednu domaću hranu.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti