Potpisan Ugovor između Hrvatske poljoprivredne agencije i Belja

11. rujna 2010.

Danas je u izložbenom prostoru Agrokora i Belja u sklopu Jesenskog Bjelovarskog sajma
u Gudovcu potpisan Ugovor između Hrvatske poljoprivredne agencije i Belja o financiranju ispitivanja kvalitete stočne hrane.

Hrvatska poljoprivredna agencija je ovlaštena vladina institucija koja prikuplja podatke o proizvedenim količinama i kvaliteti stočne hrane, koja se izravno kontrolira u neovisnom laboratoriju Hrvatske poljoprivredne agencije. Tvornica stočne hrane Belje, koja posluje na lokacijama Darda i Ivanić Grad, s proizvodnim kapacitetima od 300.000 tona najveći je hrvatski proizvođač stočne hrane vrhunske kvalitete koju proizvodi za vlastite potrebe i vanjsko tržište. Financiranjem ispitivanja kvalitete hrane Belje će omogućiti svojim kupcima da dobiju uvid u kvalitetu vlastitih krmiva, ali i da unaprijede ishranu stoke kroz omjere i recepture za korištenje beljske stočne hrane.

Potpisivanje ugovora označava daljnje jačanje suradnje HPA i Belja koji već surađuju na brojnim projektima u segmentu stočarstva, a posebno se može istaknuti projekt Mlijeko hrvatskih farmi u koji je Belje intenzivno uključeno kao najveći hrvatskih proizvođač kravljeg mlijeka. S obzirom na sljedivost proizvodnje mlijeka od vlastitih farmi do finalnih proizvoda Tvornice mliječnih proizvoda Belje beljski brandovi ABC svježi krem sir, ABCela i Vajkrem mliječni namazi, beljski polutvrdi dobili su certifikat Mlijeko hrvatskih farmi.

Vezane vijesti

Arhiva vijesti